Хлопців від 16 до 25 років, що оформлюватимуть паспорт, автоматично внесуть до реєстру Оберіг

Хлопців від 16 до 25 років, що оформлюватимуть паспорт, автоматично внесуть до реєстру Оберіг

Ухвалили постанову, яка дозволяє автоматично оновлювати та перевіряти дані про призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Про це повідомив Донецький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Молоді люди віком від 16 до 25 років автоматично внесуть до реєстру "Оберіг" під час оформлення паспорта. Це стосується також громадян, які проживають за кордоном. Такий процес не буде вимагати особистого відвідування ТЦК чи проходження медичної комісії.

Система збиратиме інформацію з реєстрів Державної міграційної служби, Міністерства юстиції та Адміністрації Державної прикордонної служби. Це дозволить оновити дані про всіх чоловіків віком від 16 до 60 років.

Нововведення допоможе уникнути помилок при надсиланні повісток, зокрема, померлим особам або тим, хто перебуває під вартою, а також, завдяки цьому виправлять неточності в персональних даних.

Для чоловіків 18-60 років, які перебувають за кордоном, передбачена перевірка актуальності електронних військових документів через взаємодію з ДМС.

Нагадаємо, на військовому аеродромі "Оренбург-2" в російській федерації знищено транспортний літак Ту-134.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія рф за минулу добу завдала 177 ударів по дев’яти населених пунктах Запорізької області. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

 

 

Головне