Хлопці просто грали у футбол: всі троє дітей у вкрай важкому стані після "прильоту", - Синєгубов

Хлопці просто грали у футбол: всі троє дітей у вкрай важкому стані після

Російське окупаційне військо вдень 8 травня завдало удару по Салтівському району. Поранень зазнали п'ятеро осіб, з яких троє дітей. 

Як розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, влучання прийшлось по території спортивної школи, а саме по майданчику, де перебували діти. 

"Троє дітей у вкрай важкому стані, вони вже доставлені до лікарні. Зараз лікарі із вузькопрофільних лікарень міста збираються в одному місці і всі зусилля будуть направлені на порятунок життів. За попередніми даними медиків, стан дітей дуже важкий", - зазначив він. 

Голова ОВА додав, що це був не освітній процес, оскільки навчання у Харкові відбувається лише в онлайн-режимі або у захисних спорудах. Він наголосив на тому, що діти просто перебували на вулиці на спортивному майданчику.

Синєгубов додав, що за допомогою звернулись також дві дорослі людини. Нині їх стан оцінюється. 

У Харкові зафіксовані пошкодження житлових будинків, які розташовуються неподалік місця удару. Який саме тип озброєння цього разу застосував ворог встановлюють фахівці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 8 травня вранці російська армія здійснила масований ракетний удар по Україні, запустивши 55 ракет різних типів. В цілому за ніч та ранок окупанти скерували по Україні 76 засобів ураження, з яких 59 одиниць знищили українські оборонці неба.  Влучання по об'єктах енергосистеми зафіксовані в шести областях - Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій. У ДТЕК розповіли, що під час обстрілу цілями стали одразу три ТЕС компанії.

Головне