Хірург з Рівненщини організував схему з видачі фіктивних довідок для ухилянтів

Хірург з Рівненщини організував схему з видачі фіктивних довідок для ухилянтів

На Рівненщині завершено розслідування щодо лікаря, який видавав фіктивні діагнози чоловікам, що ухилялися від військової служби. За організацію схеми відповідальні адміністратор приватного медичного центру та його спільник.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Працівники ДБР завершили розслідування стосовно хірурга однієї з лікарень Рівненської області, який надавав медичні довідки про хронічні захворювання чоловікам, що не потребували лікування. Фіктивні документи дозволяли їм отримати висновок військово-лікарської комісії (ВЛК) про непридатність до військової служби.

Схема діяла з січня по квітень 2024 року, а організували її адміністратор приватного медичного центру та його товариш. За видачу фіктивних діагнозів вони брали по 6 500 доларів США з кожного “клієнта”. В ході спецоперації, проведеної СБУ та ДВБ Нацполіції, одного з учасників схеми затримали “на гарячому”.

Прокуратура передала справу до суду, і наразі відбувається слухання щодо двох організаторів злочинної схеми.

Нагадаємо, на Прикарпатті затримали прикордонника, який організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала дезертира, який на замовлення російської розвідки коригував повітряні удари по Вінницькій та Сумській областях.

Головне