"Хезболла" випустила по Ізраїлю понад 340 ракет: ЦАХАЛ завдав превентивний удар

"Хезболла" оголосила про початок атаки на Ізраїль у відповідь на загибель свого командира Фуада Шукра. Це сталося після того, як ЦАХАЛ завдав превентивного удару по Лівану, дізнавшись про підготовку ісламістського угруповання до обстрілу Ізраїлю.

Про це повідомляють Times of Israel та Reuters.

Відомо, що бойовики випустили понад 320 ракет "Катюша" по Ізраїлю, атакувавши 11 військових об'єктів. "Хезболла" стверджує, що перша фаза їхньої атаки пройшла успішно., але попередили, що повна відповідь потребує більше часу.

Уряд Ізраїлю зібрався о 07:00 за місцевим часом (06:00 за Києвом) для обговорення реакції на ці обстріли.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що Ізраїль вживе всіх необхідних заходів для захисту своїх громадян. Він підкреслив, що точні удари по Лівану були спрямовані на запобігання загрозі, і що ізраїльська сторона уважно стежить за ситуацією в Бейруті та готова використовувати всі наявні ресурси для захисту.

Галант оголосив надзвичайний стан, тимчасово призупинивши авіаперельоти в і з аеропорту Бен-Гуріон у Тель-Авіві, хоча адміністрація аеропорту повідомила, що робота відновиться до 7 ранку за місцевим часом.

За даними швидкої допомоги, в Ізраїлі немає повідомлень про постраждалих.

21 серпня армія оборони Ізраїлю завдала ударів по складах зброї "Хезболли" в Лівані.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, армія російських окупантів в ніч на 25 серпня здійснила ракетний обстріл Харкова, зафіксовано два влучання у місті.

Головне