"Хезболла" сама за себе постоїть: Іран не відправлятиме свої війська на допомогу, - МЗС країни

Іран утримається від військової підтримки шиїтського руху "Хезболла" в Лівані. На цьому наголосив офіційний представник МЗС країни Насер Канаані під час прес-конференції, яку транслював телеканал SNN.

Він підкреслив здатність країн Близького Сходу, зокрема Лівану та Палестини, самостійно протистояти агресії з боку Ізраїлю.

"Уряди, країни та всі народи регіону (Близького Сходу - ред.), у тому числі Ліван та Палестина, мають всі необхідні можливості для захисту від агресії сіоністського режиму (Ізраїлю - ред.). Ліван довів, що сам здатний перемогти цей окупаційний режим. Ісламській Республіці Іран немає необхідності відправляти добровольців чи допоміжні сили", - заявив він.

Канаані також відреагував на загибель високопоставлених осіб внаслідок ізраїльських ударів по Бейруту, а саме: лідера "Хезболли" Сайєда Хасана Насралли та бригадного генерала Аббаса Нілфорушана, який був заступником командувача Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Ірану. Він заявив що жодне зі "злочинних діянь" Ізраїлю не залишиться без відповіді. 

"Ми твердо стоїмо на своєму і будемо діяти таким чином, щоб це викликало жаль [у ворога]", - наголоси він. 

Представник іранського МЗС додав, що його країна "не прагне війни", але й не боїться її.

Нагадаємо, вранці 30 вересня Ізраїль провів чергову військову операцію в столиці Лівану - Бейруті.  Внаслідок цієї операції загинули три високопоставлені члени "Народного фронту визволення Палестини".

Як писав "Ми-Україна" раніше, за даними видання Al Arabiya, "Хезболла" вже обрала собі нового лідера після ліквідації Насралли.

Головне