"Хезболла" обрала собі нового лідера після ліквідації Насралли

Ліванське угруповання "Хезболла" призначило нового генерального секретаря після загибелі свого багаторічного лідера Хасана Насралли. За інформацією Al Arabiya, цю посаду обійняв Хашем Сафі ад-Дін, який раніше керував виконавчою радою організації.

Сафі ад-Дін, народжений 1964 року на півдні Лівану, має тісні зв'язки з попереднім керівництвом "Хезболли". Він є двоюрідним братом Насралли та має родинні зв'язки з екскомандувачем іранських сил "Кудс" Касемом Сулеймані.

Шлях Сафі ад-Діна до керівної посади в "Хезболлі" розпочався ще в 1982 році, коли він став одним із засновників угруповання. У 1994 році Сафі ад-Дін очолив очолити Виконавчу раду угруповання. На цю посаду він прийшов одразу після Насралли, який тоді став генсеком.

Видання зазначає, що з того часу Сафі ад-Дін готувався стати наступником Насралли, хоча упродовж усіх цих років був менш помітною фігурою в "Хезболлі".

Нагадаємо, 28 вересня угруповання "Хезболла" офіційно підтвердило загибель свого лідера Хасана Насралли. Його було ліквідовано Армією оборони Ізраїля (ЦАХАЛ) під час масованої авіаатаки на густонаселений район Бейрута за день до цього. Президент США Джо Байден назвав це актом справедливості

Як писав "Ми-Україна" раніше, ізраїльські війська 29 вересня атакували в Ємені низку інфраструктурних об'єктів, пов'язаних із рухом хуситів. В обстрілі брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та літаки-розвідники. Вони вразили цілі, які знаходяться за 1800 кілометрів від Ізраїлю.

 

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.