Хав’єр Мілей офіційно став президентом Аргентини: Зеленський привітав його (відео)

Хав’єр Мілей офіційно став президентом Аргентини: Зеленський привітав його (відео)

Хав’єр Мілей у неділю, 10 грудня, офіційно став президентом Аргентини після церемонії інавгурації, що відбулась у столиці Буенос-Айресі.

Про це повідомила аргентинська газета La Naсion. На інавгурації Хав’єр Мілей офіційно склав присягу за три хвилини до полудня, після чого колишній глава країни Альберто Фернандес вручив Мілею президентську стрічку та жезло. Стрічку йому було покладено на плечі. 

Під час того, як Альберто Фернандес кількома словами привітав Хав'єра Мілея, прихильники останнього скандували "Президенте! Президенте!". Вони також кричали "Свобода! Свобода!".

Мілей також виголосив свою першу промову на сходах Конгресу. Він заявив, що з цього дня почнеться відбудова Аргентини.

"Аргентинці рішуче висловили бажання змін, які не мають повернення. Повороту немає, ми ховаємо десятиліття невдач і безглуздих суперечок. ... Починається ера миру та процвітання, свободи та прогресу", - наголосив він.

Новий президент також зазначив, що жоден уряд Аргентини раніше не отримав гіршої спадщини, ніж вони.

"Ми знаємо, що не все втрачено, виклики, які перед нами стоять, величезні, але також великою є і наша здатність їх подолати. ... Це буде нелегко, 100 років невдач не можна скасувати за один день, але одного дня це починається, і сьогодні цей день", - додав очільник держави.

На церемонії присутній був і президент України Володимир Зеленський, який наразі перебуває з візитом в Аргентині. Журналісти зафіксували фото, на якому український лідер особисто привітав та обійняв новообраного президента країни. На трибуні із Зеленським також перебували інші іноземні гості.

"Це новий початок для Аргентини, і я бажаю президенту Мілею та всьому аргентинському народу здивувати світ своїми успіхами. Я також упевнений, що двостороння співпраця між Україною та Аргентиною й надалі розширюватиметься", - написав Зеленський у соцмережах.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський під час перебування в Аргентині з візитом у неділю, 10 грудня, зустрівся з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

Головне