Харчування для ЗСУ: оголошено нові закупівельні процедури на постачання

Харчування для ЗСУ: оголошено нові закупівельні процедури на постачання

Держагенція "Державний оператор тилу" заявила про переоголошення процедур на придбання продовольства для ЗС України. На виконання рішення, винесеного Шостим апеляційний адмінсудом, з вимог, які ставляться перед постачальникам харчів, була виключена низка позицій. 

В Міноборони України уточнили,що йдеться про:

  • норму стосовно заборони на допуск до участі у процедурах постачальників, які в період 2022-2023 років не виконали взяті на себе пере МО зобов'язання,
  • норму щодо наявності як мінімум півтора десятка складів для забезпечення безпекових вимог . 

"Перерви у постачанні через ситуацію зі скасуванням торгів не буде", - запевнив заступник голови Міноборони Дмитро Кліменков.

У Держагенції наголосили, що на сьогодні ключова задача, як стоїть перед "Державним оператором тилу" полягає у забезпеченні безперервного постачання продовольства для ЗСУ у другому півріччі поточного року.  

У відомстві пояснили, що поліпшення підзвітності та прозорості закупівельних процесів здійснюватиметься завдяки розробленій ДОТ "ІТ-системі для збору заявок на постачання продуктів харчування військовим частинам".

Як писав "Ми-Україна" раніше, 8 грудня міністр оборони Рустем Умєров презентував агенцію із закупівель для Збройних сил України під назвою "Державний оператор тилу". Це державне підприємство, яке має опікуватися усіма нелетальними потреби українського війська, щоб ЗСУ могли сфокусуватись на головній місії. Перші торги для забезпечення потреб ЗСУ ДОТ голосив наприкінці грудня 2023 року. Того разі йшлося про придбання пально-мастильних матеріалів, зокрема, бензину та дизельного пального.

 

Головне