ХАМАС заявив, що взяв в полон достатньо ізраїльтян, щоб звільнити всіх ув’язнених палестинців

ХАМАС заявив, що взяв в полон достатньо ізраїльтян, щоб звільнити всіх ув’язнених палестинців

Терористична організація ХАМАС, яка 7 жовтня вранці розпочала війну проти Ізраїлю, заявила, що має вдосталь полонених, аби мати змогу звільнити всіх ув'язнених в країні громадян Палестини. Про це лідер угруповання Салех аль-Арурі розповів найбільшій телемережі арабською мовою Al Jazeera.

"Нам вдалося взяти в полон багатьох ізраїльських солдатів. Бої ще тривають. Щодо наших в’язнів я кажу, що те, що ми маємо в руках, допоможе вам звільнитися. Чим довше триватимуть бої, тим більше буде полонених", - зазначив  він. 

Водночас влада Ізраїлю інформацію про взятих в полон ізраїльтян поки не коментувала. Згідно з даними ізраїльської Національної служби здоров'я через агресію бойовиків в країні загинуло більш як 100 осіб, ще близько 1000 отримали поранення.

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розраховує до кінця суботи, 7 жовтня, завершити зачистку терористів ХАМАС, які проникли на ізраїльську територію. Речник відомства Річард Гехт висловив сподівання, що до кінця цього дня в Ізраїлі більше не буде живих терористів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент США Джо Байден зателефонував ізраїльському прем'єру Біньяміну Нетаньяху та підкреслив, що Сполучені Штати підтримують Ізраїль і право країни на самозахист. Нетаньягу також вже мав розмови з лідером Франції Емманюелем Макроном та прем'єром Нідерландів Марком Рютте. У його офісі заявили, що "обидва лідери висловили повну підтримку праву Ізраїлю захищати себе".
 
 

 

Головне