ХАМАС у пошуках нового лідера: наступник Сінвара буде не з Гази, - Reuters

ХАМАС у пошуках нового лідера: наступник Сінвара буде не з Гази, - Reuters

Новий лідер палестинського руху ХАМАС - після вбивства Ізраїлем Яхьї Сінвара - буде обраний з-поміж діячів угруповання, які перебувають за межами Сектора Гази. Про це пише Reuters. 

Опитані виданням експерти вважають, що наступником Сінвара може стати один з членів ХАМАС, який перебуває на території Катару. 

Серед потенційних наступників  фахівці називають кількох кандидатів, серед яких:

  • Халіль Аль-Хайя - заступник Сінвара,
  • Халед Машал - колишній лідера ХАМАС, 
  • Мохаммад Дарвіш - керівник Ради шури (це вищий орган прийняття рішень руху).

Ліквідація Сінвара, за прогнозами аналітиків, призведе до розподілу обов'язків голови руху на дві ролі - військову та політичну. При цьому очікується, що брат загиблого лідера - Мохаммад Синва - перебере на себе керівництво бойовими діями проти Ізраїлю в Секторі Гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідація голови ХАМАС: Яхья Сінвар загинув у випадковій сутичці (відео)

Халіль Аль-Хайя, який наразі виконує обов'язки тимчасового лідера ХАМАС у Газі, вже виступив із жорсткою заявою, наголосивши, що ізраїльські заручники не будуть звільнені до виведення військ Ізраїлю з сектора Гази та припинення війни.

Нагадаємо, ізраїльські ЗМІ дізнались, що Тель-Авів може обміняти тіло лідера ХАМАС на утримуваних бойовиками заручників.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 19 жовтня "Хезболла" завдала удару безпілотником по резиденції ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньягу.

Головне