ХАМАС не проводив спільні навчання з бійцями українського "Азову"

ХАМАС не проводив спільні навчання з бійцями українського

У мережі поширюється інформація про те, що угруповання ХАМАС нібито проводило спільні навчання з бійцями українського батальйону "Азов". Це пропагандистський фейк.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації у Telegram-каналі. Як зазначається, вперше дезінформацію опублікувало онлайн-видання The Intel Drop у своїй статті. Там йшлося про те, що начебто було виявлено листування між бойовиком "ХАМАС" та військовим з "Азову".

У цьому "листуванні" обговорювалось те, що на початку серпня цього року бойовики ХАМАС перебували в тренувальному таборі батальйону "Азов" в Україні. Тут, як йдеться у фейку, терористи вивчали "методи сучасної війни" та "застосування хімічної зброї".

Проте ця інформація не має жодних достовірних доказів, а видання The Intel Drop не вперше публікує фейки про Україні та війну, яка працює на користь російським загарбникам, розповсюджуючи пропаганду.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українців попередили про новий фейк російської пропаганди, спрямований на провокування розколу військового та політичного керівництва країни. Ворожі ресурси поширюють фотографії "агітаційних листівок" із зображенням президента Володимира Зеленського та Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, які, за вказівкою, нібито надходять до мешканців українських міст через поштові скриньки.

Головне