ХАМАС досі не може надати докази причетності Ізраїлю до удару по лікарні в Секторі Гази

ХАМАС досі не може надати докази причетності Ізраїлю до удару по лікарні в Секторі Гази

Терористичне угруповання ХАМАС досі не може надати докази причетності Ізраїлю до удару по лікарні Ахлі-Араб в Секторі Гази у вівторок, 17 жовтня. Раніше Армія оборони Ізраїлю заперечила свою причетність до атаки.

Про це пише газета The New York Times. Як зазначається, журналістам NYT високопосадовець ХАМАС Газі Гамад заявив, що ракета, яка вдарила по лікарні "розчинилася, як сіль у воді".

Після удару рух ХАМАС повідомляв різну інформацію про кількість загиблих. Вона коливалась від 500 до 833 осіб. Офіційною загиблою тепер вважається 471 особа. При цьому Міністерство охорони здоров'я сектору Гази також відмовилося оприлюднити додаткові деталі про жертв атаки на лікарню. Пізніше також стало відомо, що уражена була не лікарня, а автостоянка поблизу неї.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Армія оборони Ізраїля надала докази непричетності до атаки на лікарню Аль-Аглі у секторі Гази, де загинули сотні людей. У ролику ЦАХАЛу вказується, що на місці удару немає характерних вирв, які утворюються внаслідок застосування ізраїльських боєприпасів.

Головне