Хакерська атака на Київстар була наймасштабнішою з початку повномасштабної війни — британська розвідка

Хакерська атака на Київстар була наймасштабнішою з початку повномасштабної війни — британська розвідка

Хакерська атака на Київстар була наймасштабнішою з початку повномасштабної війни. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані власної розвідки.

"З огляду на те, що постраждали українські урядові ресурси і служби екстреної допомоги, цей інцидент, імовірно, є однією з наймасштабніших деструктивних кібератак на українські мережі з початку повномасштабного російського вторгнення", — вважає розвідка.

Нагадаємо, Київстар увімкнув доступ до мобільного інтернету, у тому числі 4G. Про це ЕП повідомила речниця компанії Ірина Леліченко.

"Скоро якість зв'язку буде покращуватись. Навіть якщо зараз вона працює зі зменшеною швидкістю. У деяких населених пунктах все ще можуть виникати короткочасні складнощі зі зв'язком. Проте, наші спеціалісти оперативно їх усувають", - повідомила пресслужба компанії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, спеціалісти компанії Київстар продовжують роботи з відновлення мережі після масштабної хакерської атаки, що сталася 12 грудня. Нині у низці областей України крім зв'язку абонентам вже доступний і мобільний інтернет. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Головне