Хакери з IT армії України атакували платіжний сайт "Перменерго" Пермського краю рф

Хакери з IT армії України атакували платіжний сайт

Хакери з IT армії України атакували платіжний сайт "Перменерго" Пермського краю росії і заблокували його.

Про це повідомляє IT армія України на своїй сторінці у Telegram-каналі. Як зазначається, зокрема, після атаки хакерів "ліг" сайт і платіжний шлюз. Крім того, ймовірно, була порушена частина внутрішніх операцій обленерго.

"Це звісно не вплине на електропостачання, що заборонено правилами кібервійни Червоного Хреста, але призведе до необхідності додаткових вливань з боку держави на відновлення роботи, а також тимчасової втрати контролю управління енергомережами", - йдеться в дописі IT армії.

Хакери також зазначили, що вони можуть проводити операції там, куди українські дрони поки не долітають.

Нагадаємо, хакерська група Kiborg розкрила повну клієнтську базу російського банку "Альфа-Банк". У жовтні 2023 року Kiborg, у співпраці з хакерами NLB, отримала доступ до бази та розмістила дані про 44 000 клієнтів. База включає інформацію, таку як ім'я, дата народження, номер рахунку та телефон клієнта, а також інші важливі дані.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українські хакери з суботи, 30 грудня, зупинили роботу терміналів в росії. Це зупиняє оплату карткою на касах магазинів, кафе, перукарень та будь-яких інших бізнесів у рф. Як зазначається, припинив свою роботу найбільший виробник онлайн-кас Евотор. У Мінцифри зазначили, що тепер спроби росіян безготівково сплачувати за новорічні подарунки обернулась поразкою. 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.