Хакери ГУР атакували низку російських ресурсів, причетних до ведення війни

Хакери ГУР атакували низку російських ресурсів, причетних до ведення війни

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України успішно атакували низку російських ресурсів, причетних до ведення геноцидної війни.

Про це повідомляє ГУР МО України в Telegram. 

Під ударом опинилися підприємства, які виготовляють елементи для радіоелектронної бази, запчастини для російської зброї, а також обладнання для обробки металів.

Крім того, постраждали ресурси компаній, що беруть участь у розбудові військової інфраструктури росії, серед яких “СМКомплект ЕК”, “КрістЕлКом”, “КонтурНИИРС”, “Чіп-проф”, “челябінський завод промислової модернізації”, “сібінструмент”, ”смєтка.ру” та інші.

Пропагандистський “Сімферопольський форум” також зазнав труднощів внаслідок атаки. Кіберфахівці ГУР отримали доступ до 14 серверів та знищили внутрішню інфраструктуру атакованих цілей, стерши системні файли, бази даних та резервні копії.

На сайтах атакованих ресурсів було розміщено привітання до Дня Воєнної розвідки України, що стало символічним жестом у рамках операції.

Як писали “Ми-Україна” раніше, в Україні ситуація в енергосистемі залишається складною, попри відсутність графіків відключення світла. За 7 вересня вдалося відновити електропостачання для 660 000 споживачів.

Головне