Хакери Head Mare атакували російський об’єкт ВПК: документація

Хакери Head Mare атакували російський об’єкт ВПК: документація

Міжнародна хакерська група Head Mare зламала систему російської компанії ТОВ "Науково-інноваційний центр "Інститут розвитку досліджень, розробок та трансферту технологій" (НИЦ "ИРТ").

Про це йшлося у їх акаунті у соцмережі Х.

Хакери виклали скріншоти, що підтверджують проникнення, а також частину секретних документів.

Опубліковані документи містять інформацію про системи "Хрусталь", "Маяк" і безпілотник "Охотнік", що викликало серйозні побоювання серед експертів у цій сфері. Також хакери надали адресу електронної пошти ([email protected]), через яку можна надіслати запит на додаткову інформацію.

У результаті зламу стала відома інформація про співробітників НИЦ "ИРТ", серед яких згадуються "Афанасьєв Володимир Володимирович", "Брагін Ігор Валерійович", "Бубнов Максим Олександрович", "Вікулов Віктор Михайлович" та інші.

Компанія НИЦ "ИРТ" спеціалізується на розробці інноваційних технологій, зокрема на системах моніторингу технічного стану літальних апаратів. Вона використовує волоконно-оптичні датчики та технології "цифрових двійників" для контролю технічного стану літаків і вертольотів, включаючи вертольоти Ка-52, літаки Су-57Б і безпілотні апарати.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, хакерська група Head Mare зламала веб-сервери російської компанії "НДІ "Ферріт Домен", якавиробляє прилади для систем зв'язку.

Головне