Хакери ФСБ отримали заочні тюремні вироки за кібератаки на державні органи Україну

Хакери ФСБ отримали заочні тюремні вироки за кібератаки на державні органи Україну

Два хакери, пов'язані з угрупованням ФСБ “Armageddon” за матеріалами Служби безпеки України, отримали заочні тюремні вироки за здійснення понад п’ять тисяч кібератак на державні органи України.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Завдяки зібраній доказовій базі, обидва зловмисники були визнані винними у державній зраді та несанкціонованих втручаннях в роботу електронних систем. Найбільше атак було спрямовано на електронні системи Міністерства закордонних справ та Міністерства економічного розвитку України.

Розслідування встановило, що метою кібератак було отримання доступу до систем електронного документообігу та секретних даних урядових структур. Ключовими організаторами злочинної діяльності виявились двоє колишніх співробітників управління СБУ в АР Крим, які, зрадивши присязі у 2014 році, вступили до ФСБ.

Судовий процес проходив заочно, оскільки обвинувачені не були присутніми. Відбування покарання почнеться з моменту фактичного затримання засуджених. Досудове розслідування здійснювалося під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, Служба безпеки України, спільно з іноземними партнерами та Держприкордонслужбою, затримала Дмитра Чистіліна – одного з кремлівських ідеологів, що підтримували збройну агресію росії.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські ударні дрони у ніч з 6 на 7 жовтня знову порушили межі забороненої для польотів зони навколо Південноукраїнської АЕС. Два ворожих “шахеди” пролетіли на відстані менше 10 кілометрів від ядерних об'єктів станції

Головне