Керівницю МСЕК з Хмельниччини затримано, їй оголосили підозру у незаконному збагаченні, - Офіс генпрокурора

Керівницю МСЕК з Хмельниччини затримано, їй оголосили підозру у незаконному збагаченні, - Офіс генпрокурора

Правоохоронці повідомили про підозру керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) у незаконному збагаченні. Під час обшуків у її службових кабінетах та за місцем проживання правоохоронці вилучили майже 6 мільйонів доларів. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Розслідування щодо чиновниці було відкрито через факти незаконного оформлення інвалідності для чоловіків-ухилянтів. 

Вилучені кошти визнані речовими доказами та передані на відповідальне зберігання до банківської установи. 

“Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, - зазначили в ОГПУ.

Слідство також перевіряє підстави набуття родичами підозрюваної великої кількості об’єктів нерухомості в Україні та за кордоном, елітного автопарку, корпоративних прав і рахунків за кордоном на суму майже 2,3 мільйона доларів. 

Нагадаємо, прокурори Офісу Генерального прокурора спільно з Державним бюро розслідувань викрили керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина, який обіймає посаду в управлінні Пенсійного фонду, на незаконному збагаченні та махінаціях з медичними документами.

Під час санкціонованих обшуків у робочому кабінеті керівниці МСЕК виявили 100 тисяч доларів, підроблені медичні документи та списки "ухилянтів". У її домі вилучили понад 5,2 мільйона доларів, 300 тисяч євро, 5 мільйонів гривень, елітні прикраси та документи, які можуть свідчити про відмивання грошей.

Підозрювана намагалася позбутися частини грошей, викинувши через вікно дві сумки з півмільйоном доларів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, співробітник правоохоронних органів Тернопільщини тричі намагався переправити через кордон двох чоловіків призовного віку, однак всі його спроби були невдалими.

Головне