Керівник NASA закликав перевірити зв'язки Ілона Маска з Путіним

Керівник NASA закликав перевірити зв'язки Ілона Маска з Путіним

Керівник американського космічного агентства NASA Білл Нельсон висловив занепокоєння і закликав провести розслідування щодо можливих контактів між засновником компанії SpaceX Ілоном Маском і російським диктатором володимиром путіним.

Про це повідомляє CNN.

"Якщо інформація про численні розмови між Ілоном Маском та лідером рф підтверджується, це може викликати серйозне занепокоєння, особливо для NASA, Міністерства оборони США та інших розвідувальних агентств", - заявив Нельсон

Він підкреслив важливість перевірки фактів, оскільки такі контакти можуть мати вплив на національну безпеку.

Видання також відзначає, що деякі посадовці у США вже виявляли стурбованість минулого року щодо взаємодії Маска з російськими представниками. Проте, офіційні особи та розвідка ставляться до цієї теми з обережністю, оскільки наразі немає підтверджених даних про скоординовані дії.

Західні ЗМІ вже повідомляли, що Ілон Маск з кінця 2022 року підтримує регулярні контакти з путіним та обговорює з ним особисті теми, ділові питання та геополітичну ситуацію. Крім того, Маск підтримує зв'язок з іншими високопоставленими російськими чиновниками, зокрема з головою адміністрації президента рф Сергієм Кирієнком.

Представники Пентагону поки не коментують цю інформацію.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, делегація Південної Кореї 28 жовтня відвідає засідання Північноатлантичної ради НАТО, де обговорюватимуть дані про перебування військових КНДР на війні в Україні. На нараду також запрошено представників Японії, Австралії та Нової Зеландії.

Головне