Казахстан заборонив в'їзд російській пропагандистці Канделакі після її висловлювань

Казахстан заборонив в'їзд російській пропагандистці Канделакі після її висловлювань

Казахстан заборонив в'їзд російській пропагандистці Тіні Канделакі через її висловлювання про нібито утиски російської мови в цій країні. Про це повідомив представник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров.

Канделакі звинуватила Казахстан у дискримінації російської мови після того, як в країні запропонували перейменувати кілька залізничних станцій і замінили російські назви на казахські.

"Держава такого ніколи не прощає. Вона не приїде в Казахстан, а якщо і приїде, то не в'їде", - заявив представник МЗС, цитує Азаттық радиосы.

В казахстанському сегменті соцмереж користувачі розкритикували заяви Канделакі, заявивши, що Казахстан — незалежна держава, а також те, що країна поступово повертає свою рідну мову, втрачену за роки радянської влади.

Нагадаємо, у Печерському районному суді Києва обрали запобіжний захід сину бізнесмена Ігоря Гринкевича - Роману Гринкевичу. Суд відправив його під варту до 17 березня із заставою у 500 мільйонів гривень.

Про це повідомила кореспондентка "Ми-Україна" Олена Чернякова із зали суду.

Як писали "Ми-Україна" раніше, шевченківський районний суд залишив Ігоря Коломойського під вартою до 22 березня 2024 року. Про це повідомили під час засідання.

Розмір застави зменшили з 3,9 до 2,65 мільярда гривень.

 

Головне