Казахстан сколихнув землетрус силою 6,1: перші подробиці

Казахстан сколихнув землетрус силою 6,1: перші подробиці

У Казахстані вранці 4 березня стався потужний землетрус. Близько 7:22 (за Київським часом) жителі Алма-Ати відчули підземні поштовхи, спрацювала система оповіщення, передають місцеві ЗМІ.
 
Очевидці розповіли, що зі стін осель стала сипатися штукатурка, захиталися меблі. Люди негайно стали виходити на вулиці. 

Міністерство надзвичайних справ Казахстану згодом заявило, що епіцентр землетрусу розташовувався за трохи більше як 30 км від Алмати. Магнітуду оцінили в 6,1 бала. У самому місці сила підземних поштовхів склала 5 балів.

Даних про постраждалих або руйнування в місцевому МЗС ще не оприлюднювали. 

Як відомо, трусило країну і наприкінці січня. 22 числа на кордоні Казахстану, Китаю та Киргизстану стався землетрус силою 7 балів. Міністерство охорони здоров'я Казахстану повідомило про 44 постраждалих внаслідок стихії, серед них десятеро дітей. Троє осіб були госпіталізовані. 

Нагадаємо, у ніч проти 1 березня на території Полтавської області зафіксували землетрус магнітудою 3,6. Його епіцентр знаходився в Решетилівському районі Полтавської області, на захід від Полтави, на глибині 10 км. Згідно з класифікацією землетрусів, ці підземні поштовхи відносяться до категорії ледве відчутних. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у лютому в американській Каліфорнії, поблизу міста Малібу, стався землетрус силою 4,6 бала. Населення міста, що розташовується на заході округу Лос-Анджелес, за кілька днів до цього вже пережило потужний шторм із повенями та зсувами. 

Головне