Катував жителя Харківщини: в Україні судитимуть агента ФСБ

Катував жителя Харківщини: в Україні судитимуть агента ФСБ

В Україні судитимуть співробітника ФСБ, який катував чоловіка у Харківській області. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Відомо, що у квітні 2022 року працівник ФСБ росії спільно ще з десятьма російськими військовими зупинили автомобіль місцевого мешканця. Потерпілого підозрювали у співпраці із ЗСУ та СБУ.

"Росіяни надали чоловікові маршрут, яким він мав рухатися. Це була катівня, яку загарбники облаштували у підвалі місцевої прокуратури. Там уже були близько 10 незаконно утримуваних осіб", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що зловмисники у підвалі катували мирного жителля: привʼязували до мочок вух дроти та били струмом, пиляли йому зуби напильником, били, не давали питну воду.

"При цьому обвинувачений не тільки віддавав накази на жорстоке поводження, а й особисто брав участь у катуваннях", - додали в ОП.

Зазначається, що потерпілого утримували 86 діб. Співробітника ФСБ судитимуть за порушення законів і звичаїв війни.

Нагадаємо, що Служба безпеки України розкрила випадок співробітництва в'язня з ФСБ, який після звільнення з тюрми мав допомагати російським спецслужбам на півночі України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська фсб намагається знайти агентів у Канаді та завербувати їх. 

Головне