Катував українців на Харківщині: російському окупанту оголошено підозру

Катував українців на Харківщині: російському окупанту оголошено підозру

Служба безпеки України оголосила підозру окупанту Станіславу Шматову, який хизувався перед родичами, що грабував жителів Харківщини та знущався над полоненими. Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Силовики зібрали докази на ще одного російського загарбника який причетний до масових воєнних злочинів під час боїв за Харків.

Відомо, що чоловік з початку повномасштабної війни брав участь у штурмі селища Піски-Радьківські Ізюмського району.

“Контррозвідники СБУ перехопили його телефонну розмову з батьком, під час якої загарбник вихвалявся тим, як він разом з іншими військовими грабував місцевих жителів і катував українських полонених. Також він розповів те, як ворожа артилерія і бронетехніка знищували цілі вулиці з будинками мирних мешканців”, - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що зловмисником виявився 22-річний уродженець Самарської області.

Співробітники СБУ розповіли, що з квітня 2022 року він воював в Україні у складі 15-ї окремої мотострілецької бригади 2-ї загальновійськової армії країни-агресора. На східному фронті він був на посаді механіка-водія БТР.

Зазначається, що слідчі Служби безпеки України повідомили окупанту про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що Служба безпеки України встановила особу російського окупанта, який на Харківщині вчиняв воєнні злочини проти мирних українців

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, прокуратура оголосила підозри трьом росгвардійцям, які під час окупації Херсона катували цивільних українців.

Головне