Катував цивільних на Миколаївщині: СБУ повідомила про підозру окупанту-садисту

Катував цивільних на Миколаївщині: СБУ повідомила про підозру окупанту-садисту

Служба безпеки України повідомила про підозру окупанту-садисту, який під час окупації Миколаївської області катував цивільних людей. Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі.

Як зазначається, катував людей Юсупов Джабраїл Насірович – російський сержант із 205-ї окремої мотострілецької козацької бригади Південного військового округу збройних сил росії. Коли російські загарбники увійшли в населені пункти Миколаївщини, він брав участь у штурмах, а потім проводив "зачистки" серед місцевих.

Юсупов та троє інших окупантів, які мають позивні "Алмаз", "Асхаб" та "Каха", викрадали місцевих мешканців з їхніх помешкань чи посеред вулиці. Їх вивозили в катівні, які росіяни розташували на території агропідприємства. Людей там катували для того, щоб змусити співпрацювати з окупаційною владою.

Після того, як населенні пункти звільнили з-під російської окупації, на околиці одного з сіл виявили три тіла. У всіх них були переломи кісток та сліди вогнепальних поранень. Сам Юсупов втік з Миколаївщини на інші частину окупованої території півдня України. Російське командування нагородило садиста медаллю маршала Жукова нібито "за бойові заслуги".

В Україні Юсупову оголосили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

сбу.jpg (77 KB)


Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, до довічного увʼязнення з конфіскацією майна засудили російського агента, який наводив ракети на будівлю Харківської обласної військової адміністрації та інші цивільні будівлі в місті.

Головне