Катував та імітував страту цивільних на Київщини: в Україні засудили військового рф

Катував та імітував страту цивільних на Київщини: в Україні засудили військового рф

До 10 років ув’язнення було засуджено командира бойової машини рф, який катував та імітував страту цивільних мешканців Київської області під час окупації на початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі. Як зазначається, суд заочно визнав російського військового винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як відомо, у березні 2022 року під час окупації села Луб’янка Бучанського району, що на Київщині, командир бойової машини на одній з вулиць населеного пункту зупинив трьох місцевих мешканців.

Він направив на них автоматичну зброю та почав погрожувати вбивством. Після цього росіянин наказав трьом цивільним пройти до господарського приміщення на території одного з домоволодінь для проведення допиту. Там він одягнув на голову одного із затриманих мішок, зав’язав йому руки за спиною та бив прикладом автомата по голові. Потім він поставив усіх трьох чоловіків на коліна та також бив по різних частинах тіла. Таким чином він нібито проводив "допит".

Крім того, російський окупант здійснював постріли в напрямку потерпілих, намагаючись імітувати їх страту. Він також по черзі відводив чоловіків до підвалу. Там він їх змушував роздягнутися та шукав на тілах символічні татуювання.

огп.jpg (7 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські загарбники активно шукають членів українського підпілля на тимчасово окупованих територіях, аби взяти під контроль ситуацію на захоплених землях.

Головне