Катували українців на ТОТ: слідчі Нацполіції повідомили про підозру дев’ятьом мешканцям Донеччини

Катували українців на ТОТ: слідчі Нацполіції повідомили про підозру дев’ятьом мешканцям Донеччини

Правоохоронці ідентифікували понад 80 колишніх працівників Калінінської виправної колонії у Горлівці на Донеччині, де з 2014 року катували громадян з активною українською позицією. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.

Співробітникам поліції вдалося встановити керівний та особовий склад даного закладу, після чого їм було оголошено підозру за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

“За десять років війни через Калінінську колонію пройшли тисячі полонених. Серед них - військовослужбовці, поліцейські, українські активісти, волонтери та інші цивільні громадяни з активною громадянською позицією. В середньому тут утримували 1200-1500 громадян одночасно.

Протягом дня полонених допитували з застосуванням гумових палиць, наносили удари”,- зазначили у Нацполі.

Після оголошення підозри обвинувальні акти стосовно фігурантів справи було скеровано до суду. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Також у поліції розповіли, що провели понад 500 впізнань, експертиз та понад дві сотні слідчих експериментів з потерпілими, яких повернули в Україну з даної колонії. 

Варто зауважити, що матеріали щодо цих осіб також планують передати і до Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, Служба безпеки України ліквідувала корупційну схему ухилення від мобілізації у Харкові, до якої причетний голова однієї з медико-соціальних експертних комісій та 12 спільників. За гроші вони "списували" ухилянтів з військового обліку, видаючи фальшиві довідки про інвалідність.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Києві постануть перед судом організатор та двоє учасників злочинної організації, що займалася вербуванням жінок для участі у програмах сурогатного материнства для самотніх іноземців. 

Головне