Католицька церква Канади сплатить $76 млн сотням жертв сексуального насильства у дитячому притулку

Католицька церква Канади сплатить $76 млн сотням жертв сексуального насильства у дитячому притулку

Католицька церква у Канаді погодилася виплатити 104 мільйони канадських доларів (еквівалентно 76 мільйонів доларів США) сотням жертв сексуального насильства в Ньюфаундленді та Лабрадорі.

Як пише The Sun, це рішення стало результатом одного з найбільших скандалів, пов'язаних із сексуальним насильством над дітьми в історії країни.

Центром скандалу став дитячий притулок Mount Cashel в архієпархії Святого Іоанна, де протягом десятиліть, починаючи з 1940-х років, священники та інші церковні діячі систематично піддавали дітей сексуальному насильству.

За даними звіту, 292 жертви отримають виплати від 55 000 до 850 000 канадських доларів. Для визначення суми компенсації кожній жертві було залучено аудиторську фірму Ernst & Young.

Джефф Бадден, один з адвокатів жертв, зазначив, що ця компенсація відповідає аналогічним виплатам за рішеннями інших судів. Він також підкреслив, що багато людей не усвідомлювали масштабів проблеми та поширеності насильства.

Хоча архієпархія Святого Іоанна оголосила про банкрутство у 2021 році, їй вдалося виручити 40 мільйонів канадських доларів від продажу майна. Адвокат висловив оптимізм щодо того, що жертви отримають повну суму, присуджену судом, зазначивши, що є ще активи, які потрібно обробити, включаючи страхові.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Ватикан оголосив про відлучення від церкви архієпископа Карло Марії Вігано, колишнього посла Святого Престолу у США. Його обвинуватили у розколі - одному з найтяжчих злочинів у канонічному праві.

Головне