Катар продав 12 САУ PzH 2000 для України

Катар продав 12 САУ PzH 2000 для України

Уряд Німеччини у першій половині 2024 року дозволив продаж сучасних 155-мм колісних самохідних артилерійських установок RCH 155 до Катару. Натомість Катар передасть Україні 12 самохідних гаубиць PzH 2000.

Про це повідомляє видання BILD.

Згідно з даними німецького Міноборони, вартість 12 катарських PzH 2000 складає близько 150 мільйонів євро.

Загальна сума німецького військового експорту до Катару в першій половині 2024 року становила приблизно 100 млн євро, більшість з яких припадає на RCH 155. Згідно з інформацією, катарські PzH 2000 спочатку будуть відправлені до Німеччини для ремонту, а після цього направлені в Україну.

Зараз Катар має 24 бойові машини PzH 2000. Окрім того, Німеччина придбала у Катару системи Gepard, які були закуплені для захисту Чемпіонату світу з футболу.

Країни-партнери України неодноразово використовували подібні обміни озброєння для швидкого забезпечення потреб українських Сил оборони.

Нагадаємо, Україна отримає від Латвії партію британських гусеничних бойових розвідувальних бронетранспортерів CVR(T). Задля безпеки не розголошується точна кількість машин, які будуть передані.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сікорський вважає, що Захід не повинен серйозно сприймати російські погрози щодо використання ядерної зброї при ухваленні рішень стосовно зняття обмежень на застосування Україною західного озброєння.

Головне