Касетні боєприпаси змінять правила гри в боротьбі проти рф, - Резніков

Касетні боєприпаси змінять правила гри в боротьбі проти рф, - Резніков

Київ вважає, що використання касетних боєприпасів дасть змогу змінити правила гри в боротьбі з російськими військами.

Про це заявив міністр оборони у кулуарах саміту у Вільнюсі, передає Politico.

За його словами, Київ розглядає касетні боєприпаси як черговий чинник, що "змінить правила гри" в боротьбі проти російських військ.

Застосовувати цю зброю Україна зобов’язується поза міськими районами на нашій території. Крім того, влада буде інформувати партнерів про застосування і дію касетних боєприпасів.

"Коли ми отримали в травні 2022 року 155-міліметрові артилерійські системи, це стало переломним моментом (в оригіналі "game changer", - ред.). У липні ми отримали різні типи (реактивних систем залпового вогню), це стало наступним кроком уперед… І я сподіваюся, що касетні боєприпаси (стануть, - ред.) наступним проривом як зброя або боєприпаси для звільнення наших тимчасово окупованих територій", - зауважив міністр.

Варто зазначити, що касетні бомби заборонені до використання у багатьох країнах (крім США, росії та України). Ці боєприпаси скидають розривні бомби для знищення солдатів супротивника на великій території, однак боєприпаси, що не розірвалися, можуть становити довгострокову загрозу для цивільного населення.

Втім, росіяни застосовують касетні боєприпаси з початку повномасштабної війни.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Бахмутському напрямку українські спецпризначенці разом з побратимами з Сил оборони знищили дев’ять одиниць ворожої техніки та показали це на відео.

Головне