Карають за все українське: Лисогор розповів про ставлення окупантів до жителів Луганщини

Карають за все українське: Лисогор розповів про ставлення окупантів до жителів Луганщини

Російські окупанти забирають жителів Луганщини з українськими паспортами на фільтраційні заходи. Про це розповів очільник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Те, про що ми попереджали після тих подій, які почали відбуватися на росії дні три назад. Після походів "Вагнера" звісно кордон дуже щільно прикрили. І для наших громадян, які мають український паспорт, з'явився значний тиск, якщо вони не поміняли на російські паспорти. Якщо на виїзді на КПВВ квазіреспубліки на рф наш громадянин показує український паспорт - його одразу ж забирають на фільтраційні заходи, проводять перевірки телефонів повністю, які в його є і навіть змушують написати, хто в нього є з родичів, які можуть служити або в Збройних Силах, або в правоохоронних органах", - зазначив Лисогор.

При цьому він додав, що окупанти можуть затримувати українців після таких перевірок на 30 діб.

"Дуже сильним утискам піддаються наші громадяни прямо на митному посту. З ними відразу починає працювати фсб російське. І коли людей перевіряють і в телефоні знаходять щось проукраїнське, або зв'язки з Україною, де вони переписуються і висловлюють якісь свої мрії чи побажання, то можуть і затримати до 30 діб", - розповів голова Луганської ОВА.

Як повідомляли "Ми-Україна", заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що рф використовує скрутне становище українців на підтоплених окупованих територіях для примусової паспортизації.

Головне