Канцлер ФРН Олаф Шольц захворів коронавірусом

Канцлер ФРН Олаф Шольц захворів коронавірусом

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок, 18 грудня, заявив, що захворів на коронавірус. Таким чином наразі він буде працювати віддалено.

Про це німецький посадовець повідомив на своїй сторінці у X (колишній Twitter).

"Це точно не той сюрприз, якому я радий. Мої поточні тести на Covid-19 показують дві смужки. Маючи мало симптомів, я розраховую на легкий перебіг хвороби і поки що просто працюю лише за своїм столом", - зазначив канцлер ФРН.

Відомо, що Шольцу доведеться відмовитись від особистої зустрічі з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, візит якого був раніше анонсований до Берліну. Проте їхня зустріч відбудеться в онлайн-режимі, заявив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт.

Раніше Олаф Шольц був присутній на саміті Європейського Союзу у Брюсселі, який відбувся минулого тижня, 14-15 грудня. Там він контактував обличчям до обличчя, зокрема, з 27 лідерами країн-учасниць Євросоюзу.

Також напередодні стало відомо про те, що прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас захворіла на Covid-19. Внаслідок цього новообраний прем'єр Польщі Дональд Туск скасував свій візит до столиці Естонії Таллінна. Там він мав зустрітися з очільниками урядів Балтійських країн.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, друга система Patriot, яку Німеччина пообіцяла передати Києву, запрацює в Україні ще у цьому році, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. За його словами, здатність України захищатися від російських безпілотників і ракет покращилася.

Головне