Канцелярія президента Португалії анонсувала візит Зеленського: цілі приїзду

Канцелярія президента Португалії анонсувала візит Зеленського: цілі приїзду

У відповідь на запрошення від президента Республіки Марсело Ребелу де Соузою та прем’єр-міністра Луїшем Монтенегро, глава України Володимир Зеленський здійснить завтра, 28 травня, важливий візит до Португалії.

Про це повідомили у канцелярії португальського президента.

Як вказано у відомості, візит Зеленського спрямовано на покращення відносин між двома країнами. Особливий акцент буде зроблений на співпраці у сфері безпеки та оборони. 

Візит також підтвердить важливість відданості Португалії суверенітету та територіальній цілісності України, а також наданню підтримки у формі політичної, військової, фінансової та гуманітарної допомоги. 

Під час свого перебування у Португалії, Зеленський запланував ряд робочих зустрічей, зокрема з Прем’єр-міністром Луїшем Монтенегро, а також буде прийнятий президентом Марсело Ребелу де Соузу. 

Раніше перебуваючи з офіційним візитом в Іспанії, глава української держави Володимир Зеленський зустрівся з королем Феліпе VI. Вдячний за підтримку та гуманітарну допомогу Іспанії, Зеленський висловив надію на відкриття офісу Інституту Сервантеса в Україні

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці рф армії ракетним обстрілом 25 травня знищили термінал аеропорту у місті Запоріжжя. За вказаним фактом розпочати досудове розслідування.

Головне