Найсильніший дощ за 50 років: Канаду накрила масштабна повінь

Найсильніший дощ за 50 років: Канаду накрила масштабна повінь

Унаслідок рекордної зливи у канадській провінції Нова Шотландія були евакуйовані близько 750 людей, четверо осіб зникли безвісти.

Про це пише CBC News.

На усій території Нової Шотландії було оголошено надзвичайний стан до 5 серпня.

"Четверо людей, серед них двоє дітей та підліток, були оголошені в розшук у регіоні Вест Гантс провінції Нова Шотландія після того, як автомобілі, в яких вони пересувалися, занурився під воду", - йдеться у повідомленні.

Сильний дощ розпочався в п'ятницю. Усього за добу у провінції випала тримісячна норма опадів. Внаслідок повені змило дороги, зруйновано мости та затопило будівлі.

В деяких районах провінції Нова Шотландія випало до 250 мм опадів за добу, а місто Галіфакс стало свідком найсильнішої зливи з 1971 року. 

"Ми маємо страшну, важливу ситуацію, принаймні сім мостів доведеться замінити або відновити. Майновий збиток, завданий будинкам, є неймовірним", - сказав прем'єр-міністр Нової Шотландії Тім Х'юстон.

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо заявив журналістам у Торонто, що він дуже стурбований повенями, і пообіцяв, що Оттава "буде поруч" для провінції.

Вранці в суботу влада північної частини Нової Шотландії наказала жителям евакуюватися через побоювання, що дамба біля системи річки Сен-Круа може прорватися. Пізніше вони скасували наказ про евакуацію.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на острові Родос у Греції через рекордну спеку по всій Європі вирують лісові пожежі. Близько 30 000 людей евакуювалися з будинків і готелів.

Головне