Канадською столицею пройшовся торнадо: постраждало щонайменше 125 будинків (ВІДЕО)

Канадською столицею пройшовся торнадо: постраждало щонайменше 125 будинків (ВІДЕО)

Торнадо в Оттаві, який утворився в канадській столиці після грози 13 липня, призвів до пошкодження як мінімуму 125 житлових будинків у районі Бархейвен. Про це повідомляє CTV Channel.

Збитки від стихії варіюються від зірваних дахів та черепиці до розбитих шибок і повалених дерев.

"Я подивився у вікно на своє заднє подвір'я, і це виглядало так, ніби йшов сніг, що мені здалося дуже дивним. Пізніше я зрозумів, що насправді це була ізоляція від чийогось даху. Наступне, що я побачив, були металеві садові меблі, які летіли з величезною швидкістю, перелітали і врізалися в паркан мого сусіда", - розповів телеканалу місцевий житель Томіслав Мітар.

https://twitter.com/Cuthbert2080/status/1679564605540974593

Столична влада повідомила, що в результаті стихії в місті травми отримала одна людина. За її оцінками, суттєвої шкоди Оттаві торнадо не завдав. Нині у населеному пункті триває прибирання наслідків.

"Цей торнадо пошкодив багато будинків та споруд на своєму шляху. Повідомлялося про пошкоджені дахи, розбиті вікна, відключення електроенергії та комунальних послуг, а також пошкодження дерев", - йдеться у повідомленні канадського метеорологічного агентства.

Мер Марк Саткліфф розповів, що до нього звернулись представники канадського уряду із пропозицією надати допомогу місту після стихії.

"Прем'єр Онтаріо Дуг Форд зв'язався зі мною всього через кілька хвилин після того, як з'явилися новини про торнадо, і запропонував допомогу та підтримку. Інші рівні уряду готові надати допомогу за необхідності", - зазначив він.

https://twitter.com/kurarturs/status/1679548650186260481

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Індії через зливи загинуло понад 100 людей. На півночі країни спостерігається найсильніший мусон за останні десятиліття.

Головне