Канадський кінофестиваль не скасовуватиме покази пропагандистського фільму про російських військових

Канадський кінофестиваль не скасовуватиме покази пропагандистського фільму про російських військових

Прем'єра документального фільму “Росіяни у війні” відбудеться цього тижня згідно з планом. Українські протестувальники зазначають, що такі дії “відбілюють” дії рф на території України.

Про це заявив TIFF на своєму офіційному сайті.

У своїй заяві TIFF підкреслив, що фільм є канадсько-французьким спільним виробництвом, яке фінансувалося канадськими агенціями, і не має зв'язку з російськими державними органами.

“Ми розуміємо занепокоєння, висловлене багатьма, проте, як і Венеціанський кінофестиваль та інші міжнародні платформи, ми вважаємо, що цей фільм заслуговує на своє місце в нашій програмі”, - йдеться у заяві TIFF.

Кінофестиваль наголосив, що як культурна інституція, вони підтримують право митців і працівників культури вільно висловлювати свої політичні коментарі та виступати проти цензури. TIFF підкреслює свою роль у захисті художнього вираження та забезпеченні безпечних і відкритих простору для критики та обговорення творчості.

TIFF підтвердив, що прем'єра фільму в Північній Америці відбудеться відповідно до раніше запланованого графіку.

Цей документальний фільм був також представлений на Венеціанському кінофестивалі 6 вересня, викликавши обурення серед українських користувачів соцмереж. Протести з боку місцевої української громади супроводжували показ фільму на TIFF.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Міністерстві закордонних справ України висловили обурення через показ пропагандистського фільму "Росіяни на війні" (Russians at war) російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової на Венеційському кінофестивалі.

Головне