Канада передасть Україні новий пакет військової допомоги

Канада передасть Україні новий пакет військової допомоги

У п'ятницю, 24 листопада, Канада оголосила, що має намір передати новий пакет військової допомоги для України.

Про це заявив канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо під час спільної пресконференції з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та головою Європейської ради Шарлем Мішелем.

За його словами, Україна продовжує потребувати підтримки для власного захисту. Внаслідок цього уряд Канади збирається передати на потреби українських військ 11 тис. штурмових гвинтівок і понад 9 млн патронів виробництва компанії Colt Canada, що в провінції Онтаріо.

Під час пресконференції Трюдо, Мішель фон дер Ляєн та також обговорили посилення санкцій проти росії.

Більше подробиць щодо вмісту пакету та коли його передадуть голова канадського уряду не озвучив. З початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року Канада надала військову, фінансову, гуманітарну та політичну підтримку Україні. Вона також ввела санкції проти країни-агресорки. Крім того, у травні минулого року прем'єр Трюдо приїжджав з візитом до Києва.

Нагадаємо, представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих росією українських дітей. Ініціатива стане продовженням плану Bring Kids Back UA Президента України. Вона є елементом плану реалізації Формули миру.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Канада заявила, що запуск китайським бойовим літаком сигнальних ракет перед канадським військовим гелікоптером над Південно-Китайським морем міг стати причиною ураження вертольоту.

Головне