Канада оголосила про виділення 15 млн доларів на повернення з рф українських дітей

Канада оголосила про виділення 15 млн доларів на повернення з рф українських дітей

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про виділення 15 мільйонів доларів додаткового фінансування на повернення українських дітей, яких незаконно вивезених до росії. Про це повідомили на Глобальному саміті миру у Швейцарії.

"Ми нещодавно бачили звіти про те, що українські діти в списках російських сайтів на усиновлення. Їх змушують забувати їхню українську ідентичність.Ми всі знаємо про наслідки позбавлення дітей їхньої мови, сімей, культури, ідентичності. Це форма колоніалізму, яку світ не може проігнорувати", - наголосив він.

Очільник канадського уряду співочолював групу з повернення українських дітей до сімей, за підсумками якої Канада прийняла рішення про виділення 15 мільйонів доларів додаткового фінансування.

"Українські діти належать своїм спільнотам, школам та дитячим майданчикам. Це фінансування також зможе допомогти тим, хто пережив воєнні злочини", - додав він.

Нагадаємо, якщо російський диктатор Володимир Путін не погодиться з умовами миру, росію змусять здатися. Про це заявила прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні на другий день Саміту миру у Швейцарії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в рамках Саміту миру завершилося вже друге пленарне засідання, підняли питання ядерної безпеки. Про це повідомили на "Ми-Україна".

 

Головне