Канада обвинуватила китайську авіацію у небезпечному перехопленні її літака

Канада обвинуватила китайську авіацію у небезпечному перехопленні її літака

Канадське Міноборони висловило обурення небезпечними маневрами, які здійснила китайська винищувальна авіація щодо канадського літака-розвідника під час здійснення ним операції над міжнародними водами. Перехоплення у відомстві назвали "небезпечним та безрозсудним", пише Reuters. 

За словами міністра оборони Канади Білла Блера, один з винищувачів Повітряних сил КНР пролетів у п'яти метрах від канадського літака коли той перебував у повітряному просторі на міжнародними водами неподалік узбережжя Китаю. Канадський борт брав участь в операції ООН із забезпечення дотримання санкцій проти КНДР. 

"Я дуже стурбований непрофесійним способом, яким це було зроблено. Це було небезпечно та безрозсудно. Така поведінка ніколи не є прийнятною, і ми висловимо це Китайській Народній Республіці найвідповіднішим чином", - підкреслив Блер.

Нагадаємо, цьогоріч у травні Міноборони США обвинуватило китайський бойовий літак у здійснені "невиправдано агресивного" маневру поряд із американським військовим бортом над Південно-Китайським морем. Тоді китайський J-16 пролетів перед носом RC-135 Rivet Joint, змусивши американський літак-розвідник пройти крізь турбулентність.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у червні Сполучені Штати заявили, що китайський ракетний ескадрений міноносець Luyanh III наблизився на небезпечну відстань до есмінця ВМФ США USS Chung-Hoon. При цьому небезпечний маневр ним був вчинений не одноразово.
 

 

Головне