Канада навесні передасть Україні понад 800 дронів-розвідників

Канада навесні передасть Україні понад 800 дронів-розвідників

Канада передасть понад 800 багатоцільових безпілотних літальних комплексів SkyRanger R70 Україні для допомоги у війні. Про це повідомив міністр оборони Канади Білл Блер.

Міністр оборони Біл Блер в Торонто повідомив, що уряд інвестує близько 73 мільйонів доларів у виробництво безпілотників SkyRanger R70. За його словами, ці дрони канадського виробництва - одні з найкращих у світі в своєму класі.

"Вони можуть транспортувати різні вантажі вагою до 3,5 кг, в тому числі боєприпаси. Ці дрони допоможуть українцям на передовій швидко, точно й ефективно визначати цілі", - зазначив Блер.

Блер уточнив, що підписаний із виробником дронів контракт передбачає надання також запасних деталей і послуг з обслуговування.

Нагадаємо, Нідерланди в рамках коаліції дронів уже почали надавати Україні безпілотники. Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен в інтерв'ю Delfi.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден готовий зустрітися зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном та обговорити законопроєкт, до якого входить військова допомога для України, інформує Reuters.

Головне