Канада надала Україні понад 5 мільярдів доларів підтримки з початку війни, – міністр фінансів Марченко

Канада надала Україні понад 5 мільярдів доларів підтримки з початку війни, – міністр фінансів Марченко

З початку повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 року Канада надала Україні понад 5 мільярдів доларів прямої бюджетної підтримки. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Ці кошти включають пряму бюджетну підтримку, військову допомогу, гуманітарну допомогу, а також допомогу у сфері розвитку та стабілізації безпеки.

Зокрема, в 2022 році Україна отримала від Канади близько 1,9 мільярда доларів США, в 2023 році - понад 1,75 мільярда доларів США пільгових коштів, а з початку цього року ще понад 1,47 мільярда доларів США було залучено до державного бюджету України.

"Канада є третьою країною-членом G7 за обсягом спрямованого фінансування – близько 5,1 млрд доларів США. Вдячні канадському уряду за багатосторонню та надважливу підтримку з перших днів російського вторгнення", - зазначив Марченко.

Нагадаємо, у Київській області впали уламки збитих російських дронів, в результаті ворожих обстріл є пошкодження. Про це у Facebook повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Як писали "Ми-Укрїна" раніше, у Сумському районі вчора, 20 серпня, ворожа авіація обстріляла прикордонний населений пункт, є загиблі й постраждалі. Рятувальники ліквідували осередки горіння. Про це повідомляє ДСНС України.

Головне