Канада може відправити своїх військових в Україну, але є нюанс

Канада може відправити своїх військових в Україну, але є нюанс

Канада має намір вислати своїх військових до України з метою тренування українських військових, але не для участі у бойових діях.

Про це заявив міністр оборони Канади Білл Блер.

"Я не хочу розміщувати військовий контингент Канади в зоні активних бойових дій, щоб уникнути будь-яких непорозумінь щодо нашої ролі в бойових операціях", - пояснив він.

Глава канадського військового відомства відзначив, що канадські військові могли б допомагати в тренуванні українських солдатів і діяти в небойовій ролі проти росії на відстані від фронту.

Варто відзначити, що ще 28 лютого міністр оборони Канади категорично відкидав можливість відправлення військ до України.

"Ми продовжуватимемо надавати військову допомогу, яку потребує Україна, але, як член НАТО, Канада не планує розміщувати бойові війська в Україні", - заявив він тоді.

Проте зараз Білл Блер повідомив, що ідея відправлення військових обговорювалася на початку цього тижня в Парижі, де він також був присутній. Крім того, безпекова угода між Канадою й Україною, підписана минулого вихідного, передбачає можливість проведення Канадою навчальних заходів в Україні, "за наявності відповідних умов".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у росії заявили про готовність передати Україні тіла полонених, які нібито загинули внаслідок аварії літака Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня. Український омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на цю заяву, висловивши переконання, що російська сторона знову намагається використати тему падіння літака для своїх цілей.

Головне