Канада готова профінансувати постачання боєприпасів в Україну, - CBC

Канада готова профінансувати постачання боєприпасів в Україну, - CBC

Канада готова підтримати ініціативу Чехії щодо термінової доставки десятків тисяч артилерійських снарядів до України. Про це повідомляє CBC News.

Джерела стверджують, що Уряд країни може виділити на це з бюджету до 30 мільйонів доларів. Таким чином країна вирішила підтримати ініціативу чеського президента Петра Павела.

Нагадаємо, що чеський лідер заявив, що знайшов до 800 тисяч снарядів стандартного калібру НАТО, які можна за кілька тижнів відправити в Україну, якщо дістати фінансування для доставки.

"Я підписав меморандум про взаєморозуміння з одним з наших європейських союзників, Чеською Республікою, щодо можливого придбання боєприпасів, які вони зараз мають у своєму розпорядженні, що дозволить нам… швидше надати їх Україні, оскільки ми нарощуємо власне виробництво",- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, запорізький напрямок важливий, але найважливіше зараз відбувається біля Авдіївки. Як пояснив речник речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, увагу до подій на Запорізькій ділянці фронту "трохи перегріли журналісти".

Як писали "Ми-Україна" раніше, невідомі відкрили стрілянину біля в'їзду до Єрусалима, внаслідок чого загинула щонайменше одна людина і ще вісім постраждали. Про це повідомляє The Times of Israel.

Головне