Канада дозволила Україні використовувати надані танки та бронемашини на території рф

Канада дозволила Україні використовувати надані танки та бронемашини на території рф

Міністерство національної оборони Канади 15 серпня оголосило про відсутність обмежень щодо використання наданої Україні бронетехніки на російській території. Про це повідомило видання CBC News.

"Українці найкраще знають, як захищати свою батьківщину, і ми прагнемо підтримувати їхню спроможність", - заявила речниця міністерства оборони Канади Андре-Анн Пулен.

Наразі немає підтвердженої інформації про використання канадської зброї під час нещодавньої операції в Курській області росії.

За даними CBC News, Канада забезпечила Україну значною кількістю військової техніки, включаючи вісім танків Leopard 2A4, десятки броньованих машин бойової підтримки, сотні броньованих патрульних машин та кілька гаубиць М-777.

Ця заява підкреслює послідовну підтримку Канадою України та її готовність надавати військову допомогу без обмежень щодо її застосування для захисту української території.

Нагадаємо, армія російської федерації вчергове атакувала Херсонську область, в результаті постраждав 71-річний чоловік. Про це повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.

Як писали "Ми-Україна" раніше, війська рф вкотре намагалися завдати повітряного удару по Києву, запускаючи по столиці ударні безпілотники типу Shahed. Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

Головне