Канабіс - така ж рослина, як і помідори: нейрофізіолог пояснив його дію

Канабіс - така ж рослина, як і помідори: нейрофізіолог пояснив його дію

Нейрофізіолог, кандидат біологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту фізіології ім. О.Богомольця Дмитро Ісаєв розповів, чому канабіс це така ж рослина, як і помідори. Він пояснив дію таких ліків.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "Ми-Україна".

"Канабіс має речовини в своєму складі. Відомо більше сотні канабіноїдів, і лише один - ТГК, є психоактивним. Через нього весь сир-бор. Усі інші канабіноїди - не психоактивні, і не впливають на психіку людини", - пояснив Ісаєв в інтерв'ю.

Крім того, нейрофізіолог додав, що останні дослідження показують, що і ця психоактивна речовина може впливати на перебіг багатьох захворювань.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив за легалізацію медичного канабісу і використання таких ліків тими, хто цього потребуватиме. За його словами, Україна має створити найсильнішу в Європі галузь ментальної та фізичної реабілітації. Це стосується як будівництва реабілітаційних центрів, зазначив президент, так і підготовки відповідних кадрів.

“Усі найкращі світові практики, рішення, якими б складними чи незвичними вони не були, мають бути застосовані в Україні, щоб всім українським громадянам не довелось терпіти біль, стрес та травми війни”, – заявив Зеленський.

Разом з тим український президент закликав Раду легалізувати ліки на основі канабісу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, очільник комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький розповів, що в Україні будуть дуже жорстко контролювати обіг ліків з медичним канабісом.

Головне