Камишін: Україна вироблятиме десятки тисяч дронів за місяць

Камишін: Україна вироблятиме десятки тисяч дронів за місяць

До кінця поточного року Україна вийде на виробництво десятків тисяч дронів за місяць. Про це на брифінгу у Стокгольмі заявив міністр зі стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, інформує Інтерфакс-Україна.

“Щодо дронів, то ми вже виробляємо їх тисячами. До кінця року це будуть десятки тисяч на місяць. Це та сфера, яка зростає у нас навіть швидше за боєприпаси та бойову зброю”, - йдеться в повідомленні.

Камишін наголосив, що в Україні значно зросло виробництво снарядів, проте Київ переважно покладається на допомогу від союзників.  

“Щодо можливостей вітчизняного ОПК, то ми значно зростаємо. А якщо говорити, наприклад, про снаряди, то нині ми виробляємо їх у рази більше, ніж за минулий рік. Але це в будь-якому випадку досить далеко від того, скільки нам потрібно”, - зазначив міністр.

Нагадаємо, що командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук показав, як українські захисники минулої ночі знищували ворожі дрони та ракети.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Сватовському напрямку українські військові знищили ворожий збірний пункт і зброю. Втрати серед ворожого війська наразі розслідуються.

Головне