Кабмін зняв заборону на експорт вугілля, яка діяла 2 роки

Кабмін зняв заборону на експорт вугілля, яка діяла 2 роки

Кабінет Міністрів України скасував заборону на експорт певних видів твердого палива, отриманого з кам'яного вугілля. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Згідно з рішенням уряду буде дозволено експортувати до 1,15 мільйона тонн кам'яного вугілля, антрациту, брикетів та котунів.

Це стало можливим завдяки забезпеченню роботи державних вугледобувних підприємств та необхідності реалізації енергетичного вугілля на зовнішніх ринках.

Скасування повної заборони на експорт вугільної продукції дозволить українським виробникам розширити присутність на міжнародних ринках та отримати додаткові надходження. Водночас, обмеження в 1,15 мільйона тонн має на меті забезпечити достатні внутрішні поставки для задоволення потреб енергетичного сектору країни.

Нагадаємо, підприємства, які імпортують 80% від свого споживання електроенергії, не будуть відключати від енергопостачання. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як писали "Ми-Україна" раніше, американські Patriot можуть збивати російські винищувачі та ракети – над територією рф, щодо цього США дії України не обмежують. Про це повідомив державний секретар Сполучених Штатів заявив на спільній пресконференції із президенткою Молдови Маєю Санду під час візиту до Кишинева.

Головне