Кабмін затвердив склад Наглядової ради "Укроборонпрому"

Кабмін затвердив склад Наглядової ради

Кабінет міністрів України у п'ятницю, 29 грудня, затвердив склад Наглядової ради акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість".

Про це заявив очільник Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у своєму Telegram-каналі. За його словами, затвердження складу Наглядової ради це один із ключових етапів реформи корпоративного управління державного сектору оборонно-промислового комплексу.

До складу увійшли:

  • Олексій Гончарук, колишній премʼєр-міністр України у 2019-2020 роках.
  • Тимофій Милованов, президент Київської Школи Економіки, колишній Міністр економіки та ексголова наглядової ради Укроборонпрому.
  • Сергій Коновець, колишній член Наглядової ради Укрексімбанку та правління "Нафтогазу".
  • Давід Ломджарія, член наглядової ради "Укрзалізниці", який має значний досвід у бізнесі.
  • Лінді Сміт, президент та СЕО Оборонно-промислової коаліції Аризони (AZDIC).

Камишін також розповів, що це буде потужна команда професіоналів, яка має величезний досвід та експертизу. Він висловив впевненість, що разом з Германом Сметаніним, який очолює Укроборонпром, нова наглядова рада успішно буде продовжувати трансформацію установи в прозорий європейський оборонний холдинг.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, німецький машино- та зброєбудівний концерн Rheinmetall розраховує ввести в роботу свій український завод вже наступного року. Перша броньована техніка з ліній підприємства, як очікується, зійде за пів року після запуску потужностей. Гендиректор оборонного концерну Армін Паппергер розповів, що Rheinmetall розраховує на укладення з Україною угоди про випуск БТР Fuchs та гусеничних броньованих БМП Lynx на початок 2024 року.

Головне