Кабмін затвердив нову форму військового квитка

Кабмін затвердив нову форму військового квитка

Кабінет міністрів України затвердив нову форму військового квитка, а ті що були оформлені до 16 травня вважаються дійсними до видачі документа нового зразка. Про це повідомили на сайті уряду.

Військово-обліковий документ оформляється та видається у електронному та паперовому форматах.

В електронній формі — за допомогою Електронного кабінету військовозобов’язаного, Державного вебпорталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони або застосунку "Дія" (у разі технічної реалізації такої можливості).

У паперовій формі — на бланку, форму якого затверджує постанова Кабміну № 559. Причому людина може мати на бланку лише один військово-обліковий документ.

Військово-обліковий документ буде виданий навіть тим, хто раніше був визнаний непридатним до військової служби чи досяг граничного віку перебування в запасі. 

У оновленому військовому квитку будуть вказані дата народження, прізвище, ім'я та по батькові, реєстраційний номер картки платників податків, військове звання, військово-облікова спеціальність та результати ВЛК. 

Нагадаємо, російська окупаційна армія за добу 2 352 рази атакувала Донецьку область, через це загинули три людини, ще п'ять отримали поранення. Про це повідомляє Національна поліція України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Міноборони у ніч на 18 травня запустили мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов’язаних, призовників та резервістів. За цей час 150 000 громадян успішно авторизувалися, ще сотні тисяч запитів - у черзі.

Головне