Кабмін затвердив форми двох видів повісток до ТЦК

Кабмін затвердив форми двох видів повісток до ТЦК

Уряд України внес зміни до процедури призову громадян на військову службу під час мобілізації та в особливий період. Відтепер повістки можуть бути двох видів: традиційні паперові на бланку та електронні, сформовані через Єдиний державний реєстр призовників. Про це повідомили з посиланням на постанову від 16 серпня 2024 р. № 951

Згідно з новою постановою Кабінету Міністрів, обидва типи повісток мають рівну юридичну силу. Це означає, що електронні повістки, навіть у роздрукованому вигляді, є так само дійсними, як і їхні паперові аналоги.

Для паперових повісток зберігається вимога засвідчення особистим підписом керівника територіального центру комплектування (ТЦК) та скріплення гербовою печаткою.

Згідно з постановою, вони можуть формуватися за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, або на бланку ТЦК. При цьому вони мають однакову юридичну силу.

Відмінність у тому: 

  • Повістки, оформлені на бланку, керівник ТЦК засвідчує особистим підписом та скріплює гербовою печаткою.
  • А кожна повістка, сформована за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, повинна містити унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Така повістка може бути роздрукована, але паперова форма повинна містити придатний для зчитування QR-код з відповідною інформацією.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти обстріляли зупинку у Дніпровському районі Херсона. Внаслідок обстрілу постраждав чоловік. 

Головне