Кабмін заборонив вимикати світло у прифронтових зонах

Кабмін заборонив вимикати світло у прифронтових зонах

Кабінет міністрів ухвалив рішення, що електропостачання не буде вимикатися в прифронтових зонах та у 20-кілометровій зоні кордону з росією та Білоруссю.

Про це оголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Через російські атаки та екстремальну спеку виникає постійний дефіцит електроенергії, тому "Укренерго" змушене обмежувати споживачів.

"У цих умовах запит суспільства - це справедливість у розподілі наявної електроенергії. Уряд відповідає на цей запит і формує перелік критично важливих об’єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання. За результатом комунікації з ОВА конкретизуємо цей список", - зазначив прем'єр.

Як пояснив Шмигаль, до критично важливих об’єктів відносяться ті, що забезпечують газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, а також лікарні.

"Додаємо норму, що відключатись від світла не будуть населені пункти, а також об’єкти в 20-кілометровій зоні від кордону з Росією, Білоруссю та в 20 кілометрах прифронтової зони", - сказав він.

Крім того, Шмигаль повідомив, що уряд вдосконалює алгоритм для забезпечення рівномірної черговості та тривалості відключень світла.

Як писав "Ми-Україна" раніше, через вихід з ладу обладнання на двох енергооб'єктах в деяких областях будуть застосовані чотири черги відключень.

Головне